Te salu Florine .Nea Victor de la Sibiu sunt .Nu te-am vazut demult Te ingrasasi,si de la pescuit la gaini .Stai linistit ca si eu de la agvaristica la pescuit sportiv ,am ajuns .Grija cu kg ,ca eu am ajuns la 130 kg,si nu-i bine deloc si nu mai poti da jos .Multa sanatate iti transmit .Promit ca daca trec prin oras te sun ,poate ne puem si vedea .O seara placuta .
exact, insa mi-am facut un program si ma tin de el, am mai dat jos si ma simt mai bine, mai usor. in plus, ma misc destul pe la ore. iar pasarile sunt o pasiune care deriva din pasiunea pentru pescuit, pentru muste artificiale si pentru legarea lor. apoi mi-a placut biologia, comportamentul anumitor rase si am inceput sa cresc. asa am ajuns sa cresc mai multe rase. iar in final, dupa ce m-am lamurit cum sta treaba, acum cresc pasari din pasiune si fac selectii pentru penele de care am eu si prietenii mei nevoie.
nu, este o corceala din doua pasari diferite, iar eu ma credeam mare specialist si le tot selectam. adica seamana cu un brahma albastru destul de bine, insa gradul de puritate este mic. dar am putea sa-l denumim si brahma albastru, dupa culoare este excelent, creasta e putin cam inalta dar am vazut asta si la case mai mari, in rest, nu este incaltzat chiar precum un cochinchina, dar ca si vigurozitate si talie, cocosul asta a fost unul reusit. cred ca are ceva ani si mai cred ca inca traieste, l-am dat cadou la un prieten in dambovita, iar bunicul lui nu l-a sacrificat nici acum. deci ar putea fi considerat si brahma albastru, daca nu tinem cont de pretentiile unui standard.
sincer?...pe atunci ii consideram brahmele mele albastre, pentru ca nu aveam asa ceva luat de undeva, n-am avut de unde sa procur brahma albastru si m-am apucat eu sa incerc ceva...ce sa faci, nu toti au brahma albastru standard si nu toti sunt campioni in expozitii, nu asta e scopul meu.
va multumesc pentru coment, asta era ideea mea, sa fie frumoase, pentru albumul pasarile mele; pot fi orice pasari, rate, gaste, papagali, canari, curcani; nu m-a interesat sa fie de rasa pura, care eu cred ca nu prea exista la oricine, insa astea sunt de acum cativa ani, nu le mai am, din pacate.
de incadrat se incadreaza destul in anumite rase, deoarece chiar sunt unele din ele, mai mult sau mai putin reusite, pentru ca isi transmit la urmasi caracterele din ce am observat. ca nu sunt la nivel de campioane, asta e alta poveste, nici nu mi-am propus asta, eu le cresc din pasiune, pentru biologie, comportament, mod de viata, nu pentru a concura cu ele pe vreun standard, nici eu nu sunt vreun mare meserias, vechi in bransa; la cat ma priocep eu, prefer sa primeaze sanatatea, iar standardul, ultimul, pentru ca nici nu am gasit un standard oficial undeva. inca mai caut standard oficial pe rase pentru romania, sunt curios daca are cineva asa ceva, ca sa vedem cum trebuie sa fie. daca aveti asa ceva, v-as ruga sa-mi faceti si mie rost de unul, indiferent din ce an, daca este editat oficial, romanesc, se pare ca va pricepeti mai mult si mi-as dori si eu unul pentru documentare.
am o curte enorma...am 100 si ceva de pasari...seara nici nu prea vor sa manance...si le dau drumul si pe camp...tot ce vezi cu ochii in poze e al lor...nu au limita
uite cum e, pune cocosul tau araucana, ala fara coada, peste gaina potarnichie care face oua verzi.da' o sa te sun, parca ai un nr de telefon sa vorbim! toate cele bune!
sa stii ca sunt foarte interesat de pasarile de la horezu.
nu cunosc, amanuntul asta nu l-am aflat. ar fi fost interesant, desigur, insa ce am observat eu este ca daca ai gaina care face oua verzi, un procent de puici care rezulta vor face oua verzi, pe cand daca un cocos iesit din oua verzi este imperecheat cu gaina care nu face asa ceva, nu stiu a cata generatie si pe ce increngatura de imperechere vor iesi gainuse cu oua verzi. cert este ca la horezu cocosul a fost imperecheat cu gaini de curte, normale, si dupa prima generatie, au rezultat acele gaini, din care m-am gandit sa intorc una la mine ca sa vad ce pot exploata de la ea. asa cum a iesit cocosul, eram foarte multumit de particularitatea lui, cand era puiandru, era inchis pe spate si albastru pe piept, insa pe spinare era spre negru, dar nu ajungea la negru, era doar un cenusiu foarte inchis. in plus, avea o alura deosebita, cand il vedeam, de la mare distanta in gradina, imi dadeam seama care este.
ce am incercat eu, sa scot gaini de italian cu oua verzi, sau cel putin, de categorie apropiata italienelor, care sa faca oua verzi. mi-a reusit una, cele de anul acesta inca nu oua, mai spre primavara se pare. apoi, voi imperechea din nou gaina respectiva care face oua verzi, cu cocosul de italian. italiana are oua albe, va deschide sau nu va interveni peste culoarea oualor, pe cand un cocos de brahma va inchide ouale ce vor rezulta din puicile lui cu o gaina care face oua verzi. acum am din ambele variante, si gaina de brahma care face oua verzi, din categoria albastra, si gaina "spre" italiana potarnichie, care face ouale verzi. sezonul ce vine, mai imperechez inca odata gaina mica cu cocosul de italian, si sper sa obtin niste puici ouatoare, care sa faca oua verzi. om vedea, deocamdata astea sunt doar planuri, trebuie sa treaca timpul si sa ma ocup in acest sens.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.